На Волині відпустили двох в'язнів, які хочуть воювати проти окупантів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині відпустили двох в'язнів, які хочуть воювати проти окупантів
image
Оля Коновалова / 10.06.2022 / 0 Коментарів

Двох військовослужбовців відпустили з-під варти, щоб вони мали можливість воювати з окупантами.

Відповідне рішення ухвалив Рівненський апеляційний суд, повідомляє Суспільне.

У практиці цього суду таке рішення, за словами речниці Олени Кузьменко, виносять вперше з часу запровадження воєнного стану. Підставою стало те, що чоловіки мають військовий досвід.

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду звільнила з-під варти 31-річного Віталія Гончара і 39-річного Сергія Шморгуна. Обидва були засуджені за вчинення розбою.

"Чоловіки в камуфляжній формі й масках 22 жовтня 2018 року близько 3:30 пробралися до господарства мешканця села Городок Маневицького району та, погрожуючи власникові застосувати вогнепальну зброю, завдали кілька ударів ногами й кулаками та відібрали близько тисячі гривень й 1 700 доларів США", — розповіла Олена Кузьменко.

Згідно із вироком Луцького міськрайонного суду, чоловіків позбавили волі на 7,5 років. Коли справу переглядали у Рівненському апеляційному суді, чоловіки під вартою були по 3 роки й 7 місяців. Прокурор просив збільшити цей термін на три роки, втім, обвинуваченні та їх захисники подали клопотання про "звільнення з-під варти з метою приєднатися до боротьби з російським окупантом".

На засіданні Віталій Гончар зазначив:

"Я поганий злочинець, але дуже добрий солдат і володію всіма видами стрілецької зброї. Дайте мені можливість приєднатися до лав Збройних сил України і боронити її територіальну цілісність".

Чоловіки мають бойовий досвід: Віталій Гончар — кулеметник, який брав участь в АТО у 2014-2015 роках, а Сергій Шморгун — старшина роти, мічман берегової охорони.

"Оскільки оскаржуване судове рішення не набрало законної сили, а військові спеціальності, якими володіють Віталій Гончар та Сергій Шморгун, затребувані в зоні проведення воєнних дій, апеляційний суд призначив основне покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України — 3 роки 7 місяців", — пояснила речниця установи.

Суд звільнив Віталія Гончара із Маневицької виправної колонії, а Сергія Шморгуна — з Луцького слідчого ізолятора.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *