Кабмін виділить 16,6 млрд гривень на страхування безпеки авіаперельотів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Кабмін виділить 16,6 млрд гривень на страхування безпеки авіаперельотів
image
Оля Коновалова / 14.02.2022 / 0 Коментарів

Кабінет міністрів виділить 16,6 млрд грн. задля забезпечення гарантій безперебійності та безпеки польотів авіакомпаній у повітряному просторі України.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, урядом було задіяно кошти Резервного фонду Держбюджету. Повідомляє Урядовий портал.

– Виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній, – повідомив очільник уряду.

Він зауважив, що рішення Кабміну дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном.

13 лютого в Міністерстві інфраструктури повідомили, що небо над України буде залишатись відкритим, а інформація щодо його закриття не відповідає дійсності.

Того ж дня голова Украероруху заявив, що повітряний простір над Чорним морем буде зоною підвищеної небезпеки у період із 14 по 19 лютого: літакам авіакомпаній не рекомендується здійснювати перельоти в цій зоні.

Після цього в Офісі Президента повідомили, що Кабмін збирається на позачергове засідання, щоб підтримати авіакомпанії у відносинах зі страховиками на тлі зростання цін на перельоти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *