«Хабар Кошельника»: з'явився офіційний коментар НАБУ

image
Назар Тарадюк / 13.09.2023 / 0 Коментарів

На одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тис. дол. США депутата Волинської обласної ради 12 вересня викрили НАБУ і САП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції.

Про це інформують у НАБУ.

За даними слідства, посадовець вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи, яка мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області з метою подальшого створення на ній підприємства з утилізації відходів. В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня посадовець одержав у вигляді «завдатку» частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. доларів США, а після отримання залишку у сумі 25 тис. доларів США та обміну їх на євро з метою замести сліди його затримали в порядку ст. 208 КПК України. 

Вирішують питання про повідомлення посадовцю про підозру. Детективи перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб. 

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочало після звернення підприємця до Національного бюро з відповідною заявою.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Нагадаємо, на Волині депутата від «За майбутнє» взяли на хабарі в $25 000.

Мер Володимира від «За майбутнє» фігурує в «хабарі Кошельника»Він прокоментував звинувачення в хабарництві.

Що кажуть у поліції?

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *