Хто і як над Волинню збиває повітряні цілі

image
Назар Тарадюк / 27.03.2024 / 0 Коментарів

Вогневі мобільні групи Нацгвардії висуваються на позиції щоразу,   коли на Волині оголошують повітряну тривогу.

Їх головне завдання — виявлення та ураження повітряних цілей.  До однієї вогневої групи входять четверо нацгвардійців, -  розповів Суспіль ному 26-річний боєць Богдан.

Військовий каже: на екіпірування учасники групи мають декілька хвилин. Після цього рушають на позицію, де мають вистежити і уразити повітряну ціль. Рух ракет та БпЛА відстежують з допомогою планшетів зі спеціальним програмним забезпеченням.

Для оперативності комплекси протиповітряної оборони встановлюють відразу на автівках. "Завжди діємо за чітким алгоритмом", — говорить нацгвардієць.

На початку повномасштабного вторгнення Богдан був у Німеччині, повернувся в Україну 26 лютого 2022 року і одразу пішов у терцентр комплектування і соцпідтримки, але у військо потрапив не з першого разу.

"Мої рідні відмовляли, мама була проти, я з’їздив два рази у військкомат, мама казала, якщо третій раз приїдеш — більше не підеш. Але третій раз був вдалим", — говорить нацгвардієць.

39-річний Валентин — кулеметник. Боєць працює зі зброєю зразка 1962 року, але у його ефективності, каже, не сумнівається.

"Його прицільна дальність по земним цілям — дві тисячі метрів, по повітряним – півтори тисячі метрів, максимальний політ кулі 9 тисяч метрів. Він (кулемет) є якісним і практичним, це найбільший кулемет крупнокаліберний", — додав Валентин.

Зі слів військового, мають нацгвардійці також сучасну зброю, вчаться нею користуватися на полігонах.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *