Хто навчає мігрантів незаконно перетинати білорусько-польський кордон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Хто навчає мігрантів незаконно перетинати білорусько-польський кордон
image
Назар Тарадюк / 02.07.2024 / 0 Коментарів

Одним з інструкторів, які навчають мігрантів незаконно перетинати білорусько-польський кордон, є 60-річний підполковник Анатолій Овсяник, повідомляє об'єднання BYPOL.

Анатолій Овсяник раніше служив в Окремій службі активних заходів (ОСАМ) Державного прикордонного комітету білорусі, - інформують в Центрі національного спротиву. Вийшовши на пенсію, він тепер працює охоронцем у приватній охоронній компанії "Гардсервіс", створеній Віктором Шейманом, близьким до олександра лукашенка.

"Таким чином, ми отримуємо ще один доказ того, що міграційна криза створена і контролюється саме режимом лукашенка", - заявили в BYPOL.

З 28 по 30 червня польські прикордонники зафіксували понад 160 спроб нелегального перетину білорусько-польського кордону. Деякі мігранти кидали в польські патрулі каміння. П'ятьох осіб затримали за допомогу в нелегальній міграції.

Про діяльність "ГардСервісу" відомо небагато. Його творцем називають Шеймана. У 2023 році об'єднання BELPOL опублікувало розслідування, в якому стверджувалося, що "Гардсервіс" має арсенал зброї та охороняє тільки двох осіб: Шеймана і наближеного до білоруської влади бізнесмена Олексія Олексіна.

Фірма заробляє гроші через сумнівні схеми перепродажу нерухомості, безкоштовно отриманої від держави. У березні 2024 року стало відомо, що "Гардсервіс" очолив Юрій Ольшевський, який уже 20 років є охоронцем лукашенка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *