Колаборанти з тимчасово окупованого Запоріжжя їдуть в білорусь

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Колаборанти з тимчасово окупованого Запоріжжя їдуть в білорусь
image
Назар Тарадюк / 19.07.2024 / 0 Коментарів

російські маріонетки намагаються видати цей візит за офіційний.

З 22 по 26 липня 2024 року планується “робоча поїздка” делегації російських гауляйтерів від тимчасово окупованої Запорізької області з “бізнес-місією” до Республіки білорусь, - інформують у Центрі національного спротиву.

Метою візиту, як повідомляють, російські маріонетки, є зміцнення економічних відносин у сфері торгівлі, інвестицій. Пресслужба російської окупаційної адміністрації тимчасово окупованої української Запорізької області видає поїздку в білорусь і зустріч із проросійським активістом Сергієм Лущем за офіційний візит.

Делегація хоче відвідати білоруський державний концерн з нафти і хімії, білоруську торгово-промислову палату, а також низку промислових підприємств Мінська, Борисова, Бобруйська, Гомеля, Ліди. За задумом кремля така поїздка має “легалізувати” окупацію в очах міжнародної спільноти.

Втім, насправді, навіть в білорусі така поїздка несе неофіційний характер. Справа в тому, що візит російських гауляйтерів організований громадським об'єднанням “Рух Союз” на чолі з маргінальним проросійським активістом Сергієм Лущем. Цей субʼєкт настільки маргінальний, що навіть лукашенківська влада не дозволила Лущу і його “товаришам” зареєструвати свою партію.

Замість неї він зміг відкрити ГО. “Рух Союз” уточнює, що саме вони уклали угоду з так званим “Департаментом внутрішньої політики адміністрації губернатора і уряду Запорізької області” - органом окупаційної влади росії на Запоріжжі. До делегації увійдуть колаборанти і зрадники Денис Левченко - так званий “радник, заступник губернатора Запорізької області з внутрішньої політики, координатор бізнес-місії” та Віталій Ярчук - “радник губернатора Запорізької області”, а також представники ТОВ “Світанок”, ТОВ “МДК” (Світлана Агафонова), ТОВ “Мелітопольський завод турбокомпресорів” (Євгенія Воробйова), ТОВ “Ливарна компанія “Мелт”, заводу “ПромТара”, заводу “АЗМОЛ”, заводу “Бердянські жниварки”.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *