Як Коломойський сховав 1,2 млрд грн податків під час війни з росією

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як Коломойський сховав 1,2 млрд грн податків під час війни з росією
image
Назар Тарадюк / 25.05.2023 / 0 Коментарів

Директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн розповів, що бізнесмен Ігор Коломойський після націоналізації «Укртатнафти» нарешті заплатив 1,2 млрд грн податків.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

"Хтось хотів сильної руки? Тримайте! Я вже якось казав, що Коломойському сотоваріщі треба ображатися тільки на себе.

Силовики звітують, що після націоналізації заводу «Укртатнафта» заплатив по старим боргам 1,2 млрд грн податків. Якщо точніше, це податки, нараховані у 2022 році. Страшному році для країни, яка потребувала допомоги як ніколи. Й отримала її по всьому світі, але тільки не від хитрозроблених бізнесменів з найбільшого нафтопереробного заводу країни (до речі, у Ярославського в УТН пакет акцій по факту більший, ніж у «Привату»).

Це не податок на прибуток, це акциз, який ти зібрав з покупців й мав просто передати державі. Але ти не зробив навіть цієї елементарної операції… Точніше, заборонив це робити менеджменту НПЗ, за що той опинився за гратами. От їх дійсно шкода.

Зважаючи на попередній досвід та деталі грабунку компаній з державною часткою, що стали відомі, от ніфіга не шкода «Укрнафтобуріння», яке сьогодні уряд передав в управління державній «Укрнафті». Ще все колись було вкрадено у держави: спочатку ласі родовища скомпанували Ставицький зі Злочевським, потім це домутили Аваков з Фуксом, там же опинились й Коломойський з Хомутом (заробив свій основний капітал на відмиванні ПДВ, тобто знову-таки на грабунку держави). Це про порушення прав цих «інвесторів» зараз виють на сайтах-помийках та в тєлєгах? Якщо б не було марафону, мали би що слухати ще й по ящіку…

Розумію, слизька доріжка. Але як не почитаєш стрічку, всі давно хочуть сильної руки! Рішучої держави! Чи вона тільки на війні такою сміливою має бути? А хтось тим часом буде п@здити її гроші в особливо великих? Ні, це неправильно. Все передається під контроль держави. Головне, щоб їх не почав тойво цей самий контролер… Слідкуємо", - йдеться в дописі.

Нагадаємо, У Коломойського та партнерів забрали «Укрнафтобуріння».

Читайте також: У Коломойського та партнерів забирають «Укрнафтобуріння»: що відомо

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *