Коломойського взяли під варту: можлива застава в понад 509 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Коломойського взяли під варту: можлива застава в понад 509 млн грн
image
Назар Тарадюк / 03.09.2023 / 0 Коментарів

Через підозру в шахрайстві та відмиванні коштів Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід олігархові Ігорю Коломойському — 2 місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Засідання відбувалось у закритому форматі на прохання адвокатів. Також Коломойський просив не знімати його ще під час відкритої частини засідання.

Прокурори клопотали про тримання Коломойського під вартою з альтернативою застави, орієнтовної до суми збитків — понад 570 млн гривень.

Перед засіданням олігарх сказав журналістам «Ми Україна», що «не знає, в чому його обвинувачують». Мовляв, з матеріалами підозр ознайомився «дуже швидко, поверхнево», але з тим, що встиг прочитати, не погоджується.

За інформацією «Суспільного», Коломойський повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Його адвокати мають п’ять днів, щоб оскаржити рішення.

Після оголошення судового рішення Коломойський мовчки пройшов до автомобіля в супроводі правоохоронців, не дотримавши обіцянки — дати коментарі журналістам, повідомляє «Радіо Свобода».

Сторона захисту бізнесмена заявила, що заставу в понад 509 млн гривень Коломойський вносити не буде, однак юристи вже готують апеляцію, зазначає телеканал «Ми Україна».

Нагадаємо, підозру Коломойському вручили 2 вересня за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 190 (шахрайство);
  • ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного у злочинний спосіб).

Слідчі стверджують, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *