Коломойський продав 50% залізорудного комбінату «злодію в законі» з рф

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Коломойський продав 50% залізорудного комбінату «злодію в законі» з рф
image
Еля Коротинська / 19.06.2023 / 0 Коментарів

Свою частку в статутному капіталі Криворізького залізорудного комбінату продав співзасновник групи "Приват" Ігор Коломойський.

Новим акціонером КЗРК виявився російський "злодій в законі" на прізвисько "Міша Лужнецький" Міхаіл Воєводін. Він є ключовим бенефеціаром групи VS Energy, якій в Україні належить пять обленерго, частка в Дніпроспесталі, низка готелів та ТРЦ, - пише БізнесЦензор.

До останнього часу вважалося, що Криворізький залізорудний комбінат належав олігархам Рінату Ахметову та Ігорю Коломойський. У кожного було по 50% підприємства.

Однак виявилося, що Коломойський вийшов з акціонерів КЗРК, а його частка перейшла у власність Міхаіла Воєводіна.

Зокрема, Воєводін та його колишня дружина громадянка Франції та рф Наталія Селіванова спільно володіють кіпрською компанією Newsteel Holdings Ltd. (записана на номінала Міхалакіса Ціціккоса, проте у Воєводіна і Селіванової - по 50%). 

Компанія Newsteel Holdings Ltd., в свою чергу, є власницею компанії з Невісу - Kadis Holdings Ltd. Водночас Kadis Holdings Ltd. володіє 50% кіпрською Starmill Ltd, якій належить Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК). Тобто Воєводін та Селіванова є власниками 50% Криворізького залізорудного комбінату. Друга половина залишилася у кіпрської SCM Ріната Ахметова.

12 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти номінальних власників групи VS Energy, а також компанії Starmill Limited, якій належить 99,89% Криворізького залізорудного комбінату.

Криворізький залізорудний комбінат спеціалізується на підземному видобутку залізної руди із вмістом заліза 56-63,5% для виробництва агломерату, а також доменної руди з вмістом заліза 46-50% для виробництва чавуну.

За підсумками 2021 року ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" збільшив чистий прибуток у 2,37 раза порівняно з 2020 роком – до 4,02 млрд грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *