ЛНТУ виступив на захист Шкарлета: він - "жертва політичного булінгу"

  • Головна
  • НОВИНИ
  • ЛНТУ виступив на захист Шкарлета: він - "жертва політичного булінгу"
image
Назар Тарадюк / 20.03.2023 / 0 Коментарів

Проти ідеї нардепів замінити міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета виступили колективи вищих навчальних закладів.

Листи та звернення зі словами підтримки чинного очільника МОН скеровують президенту Володимиру Зеленському, главі Уряду Денису Шмигалю і Верховній раді України. Із закликом не звільняти Сергія Шкарлета, серед інших, звернувся колектив Державного університету економіки і технологій, - пише видання Українські новини.

"За час перебування на чолi міністерства Сергiй Шкарлет змiг додати процесам реформування освiти динаміки та глибоких ceнciв. Biн розпочав широке вiдновлення освітньої iнфраструктури, розширення цифрових спроможностей галузі освіти. За останні два роки Україна значно наблизилась до європейського освiтнього та наукового простору, започаткувавши рух на iнгеграцiю з освiтньою системою ЄС ще задовго до офіційного подання документів на членство України в ЄС. Цей чесний погляд свiдчить про мiцну державницьку позицiю міністра, який знає про освітні проблеми не з мiнiстерського кабiнету. Bін об'їxав усі регiони України тричi усього лише за 2 роки, реагуючи на виклики пандемiї та вiйни. Вперше ввів практику стратегiчних сесiй для освiтян ycix рівнів. Широко презентував освітню i наукову спiльноту Украiни за кордоном та встановив зв'язки з багатьма країнами світу, якi безпрецедентно підтримують українців та систему освiти i науки", - йдеться у листі.

Підтримку Сергію Шкарлету висловив "Кам’янець-Подільський державний інститут".

"Завдяки сприянню Сергія Миколайовича в Україні на базі Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу було утворено сучасний заклад вищої освіти – Навчально- реабілітаційний заклад вищої освіти "Кам’янець-Подільський державний інститут", а це означає, що сотні дітей та осіб з інвалідністю з усіх куточків України отримали право навчатись, здобувати не лише фахову передвищу освіту, а й вищу освіту, знайти себе у суспільстві й професії, а держава – реалізувала право дитини та особи з інвалідністю на рівні права, на освіту та інші права, які закріплені у Конвенції про права осіб з інвалідністю та ратифіковані державами у світі. Завдяки ініціативі Сергія Миколайовича сотні дітей та осіб з інвалідністю відчули, що вони є повноцінними людьми, мають шанс на розвиток.

Левова частка Перемоги на освітньо-науковому фронті належить саме Сергію Миколайовичу, він – є важливою складовою Перемоги України на освітньо-інформаційному та освітньо-науковому фронті. Усіх заслуг та ініціатив Сергія Миколайовича, які були реалізовані в такий короткий час каденції Міністра, не перелічити, але віримо, що ще більше реформ, інновацій та проєктів розвитку - неодмінно попереду, адже будь-яка діяльність Сергія Миколайовича спрямована саме на розвиток та відновлення нашої квітучої, нездоланної, вільної України", - йдеться у зверненні.

Підтримав Сергія Шкарлета і колектив Луцького національного технічного університету.

"Стояти осторонь ситуації вважаємо неприпустимим. Міцна державницька позиція Міністра, яка продемонстрована щоденною клопіткою та жертовною роботою, системністю та сміливістю прийняття рішень є аргументами даного звернення.

Свідомі науковці та освітяни переконані, що влаштований у медіа політичний булінг Міністра освіти і науки створений з метою дестабілізації ситуації та вносить розбрат під час досягнення єдиної для всіх мети - перемоги над ворогом.

Основними досягненнями МОН України, на чолі з Сергієм Шкарлетом, є:

  • ефективна організація освітнього процесу в умовах ковіду та війни; цифрова трансформація освіти і науки; продовження реформи НУШ;
  • збереження студентського контингенту в Україні; розробка механізму вступу до українських ЗВО під час війни", - сказано у листі.
  • Долучився до підтримки міністра й Національний університет "Чернігівська політехніка".

Там наголошують, що за короткий термін перебування на посаді Сергій Шкарлет зміг продемонструвати інноваційні підходи до керівництва освітньою галуззю, йому вдалося прийняти виклики ковіду та війни, не зупинити освітній процес, налагодити його безпечну реалізацію, чим гарантувати права українських дітей на здобуття освіти.

Нагадаємо, що інформація про заміну Сергія Шкарлета на посаді з’явилася минулої п’ятниці. У суботу фракція СН вже заслуховувала нового кандидата на посаду міністра Оксена Лісового. За даними окремих нардепів кадрові питання МОН ВРУ хоче розглянути вже сьогодні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *