Лучанин створює відому «Волинянку» зі срібла. ФОТО. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лучанин створює відому «Волинянку» зі срібла. ФОТО. ВІДЕО
image
Яна Горчинська / 31.01.2022 / 0 Коментарів

Лучанин Тарас Янюк створює оригінальні підвіски, які точно відтворюють модель славнозвісної автівки ЛуАЗ-969М, в народі відомою як "Волинянка", яку випускали в Луцьку впродовж 70–90-х років. Як пише автор, вироби він присвятив "усім волоцюгам".

"Волинянка" – перший український всюдихід, і сьогодні є одним із символів міста та регіону. А щоб пам'ятали про її історію, автор виготовляє автівки-сувеніри. Виробник зазначає, що "Волинянка" стала найкращою у 1978 р. на міжнародному автосалоні в Турині, і увійшла в десятку найкращих повноприводних автомобілів Європи.

Як повідомив Тарас Янюк у коментарі Інсайдер Медіа, ідея в нього родом із дитинства:

«У батька мого друга була "Волинянка". Ми нею їздили відпочивати на рибу, збирати ягоди, гриби. Дуже часто ми влітку нею подорожували нашими озерами та лісами. І мені захотілося її втілити в життя. Тим більше, що волинянка є символом нашого міста, нашого регіону, бо вона тут виготовлялася на нашому заводі».

Першу модель ювелір виготовляв близько тижня, потім знімав з неї форму і тиражував.

Купують такий виріб як туристи, так і лучани. Хто має автомобілі "Волинянки", також купують, щоб мати такий сувенір. Цікавляться виробом і колекціонери, які збирають різні аксесуари.

"Підвіску-волинянку" Тарас Янюк виготовляє зі срібла 925 проби. 

Придбати її можна буде в Центрі туристичної інформації та послуг, або замовити безпосередньо в Тараса Янюка.

Зауважимо, що підвіска -"волинянка" — не єдина оригінальна ювелірна прикраса з  символом міста Луцька. У Центрі туристичної інформації продають також підвіски та намистини у формі Луцького замку.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *