Лучанина судитимуть за контрабанду на 26 млн грн

image
Назар Тарадюк / 07.06.2024 / 0 Коментарів

Волинянину, який займався контрабандою та незаконною реалізацією підакцизних товарів, повідомили про підозру.

Про це інформує пресслужба Територіального управління БЕБ  Волинській області.

В ході слідства встановили, що житель Луцька організував нелегальне ввезення в Україну через митний кордон електронних сигарет та готових рідин до них без марок акцизного податку.

Контрабандну продукцію фігурант продавав на території України. Товар надсилав покупцям поштою. Кошти, отримані від незаконних дій, волинянин легалізовував, використовуючи їх у своїй підприємницькій діяльності.

Детективи БЕБ провели обшуки у помешканні фігуранта, гаражах, де зберігалася продукція, та в автівках, якими її перевозили.

Вилучили понад 60 тисяч електронних сигарет і готових рідин без марок акцизного податку. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 26 млн грн.

Наразі фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 201-4, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (контрабанда підакцизних товарів, незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

Досудове розслідування завершили. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *