Луцька центральна райлікарня може стати опорною

image
Оля Коновалова / 26.07.2021 / 2 Коментарів

Госпітальна рада Волині буде рекомендувати Кабінету міністрів України включити Луцьку центральну районну лікарню до переліку закладів, які мають статус опорної.

Таке рішення прийняли в п’ятницю, 23 липня, під час виїзного засідання у «Луцькій центральній районній лікарні» Підгайцівської сільської ради» учасники Госпітальної ради Волині, яку очолює заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук. Інформує пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Це означає, що у разі позитивного рішення Кабміну, лікарня лишається багатопрофільною, а окрім тих відділень, які зараз надають послуги пацієнтам Луцького району, можуть з’явитися й інші.

Директор медзакладу Сергій Коновал наголошує, що лікарня – конкурентоспроможна та має ліцензію на надання 29 видів медичної допомоги, а щоб бути багатопрофільною лікарнею першого рівня достатньо – 17. За його словами, нещодавно у Луцькій ЦРЛ відбувалась атестація і згідно з набраними балами, заклад може претендувати на статус лікарні вищої категорії.

Керівник медустанови презентував перспективний план розвитку лікарні та прозвітував про останній рік роботи.

Він розповів, що у поліклінічному відділенні за перше півріччя поточного року прийняли 50837 пацієнтів, лікарі якого провели 583 амбулаторні операції. У хірургічному відділенні за 6 місяців здійснили 720 хірургічних втручань, з них більше ніж 80 - лапароскопічно.

Інфекційне відділення лікарні забезпечене кисневими точками, навесні Підгайцівська сільська рада, на балансі якої стоїть лікарня, придбала нові кисневі концентратори.

Від початку пандемії COVID-19 у медустанові пролікували 619 хворих з підтвердженим діагнозом, найдовше  - 113 днів лікували медсестру лікарні, у якої були уражені  95% легень. На щастя, жінка одужала і продовжує працювати.

Заступник Підгайцівського сільського голови Валентин Приходько наголосив, що лікарня має попит серед населення, оскільки приміщення лікарні із новим ремонтом, умови праці та сучасне медобладнання допомагають зберегти фаховий медичний персонал та потік пацієнтів. За останні 2 роки придбали медичного обладнання на більш як 25 мільйонів гривень. Тут є сучасний пересувний рентген-апарат «MoboleCooper Browiner DR DROCР та мультиспіральний комп’ютерний томограф «NeuViz16 Classic Multi-slaice CT Scanner».

Загальний фонд лікарні цього року складає понад 76 мільйонів гривень, з яких близько 5 млн - кошти із бюджету Підгайцівської громади та майже 3 млн - власні надходження.

Сергій Коновал вважає, що Луцька ЦРЛ цілком здатна працювати як опорна лікарня. У закладі є поліклінічне відділення, стаціонар з шести відділень на 160 ліжок, а також п’ять допоміжних лікувально-діагностичних підрозділів. Щороку госпіталізується понад 6000 пацієнтів, в тому числі й з інших громад.

Серед пріоритетних напрямів діяльності лікарняного закладу: відкриття реабілітаційного відділення, введення нової методики лікування травматологічних хворих, придбання гістероскопа, пневмотонометра, рефлектометра, удосконалення роботи інсультного центру, реконструкція сходової частини приймальної інфекційного відділення, поліклінічного відділення з добудовою пандуса.

Керівництву лікарні та представнику власника – Підгайцівської сільської ради, вдалося переконати учасників виїзного засідання Госпітальної ради рекомендувати Луцьку центральну районну лікарню увести до переліку опорних лікарень першого рівня.

Коментарі (2):

  1. там гарний роддом

  2. може це і класно, але краще б хоч трохи модернізували районні лікарні. ті що в селах теж. бо не завжди встигають доїхати, або машин нема

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *