Луцькі депутати просять вірян упц мп сказати «ні» російській церкві

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцькі депутати просять вірян упц мп сказати «ні» російській церкві
image
Оля Коновалова / 26.04.2023 / 0 Коментарів

Священнослужителів, керівників релігійних організацій та усіх вірян упц мп, розміщених на території Луцької громади закликають вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з підпорядкування московського патріархату. 

З таким закликом звернулись депутати Луцької міської ради під час сесії 26 квітня.

«Сьогодні сказати «ні» російській церкві – вимога часу, вимога совісті. Ми з повагою ставимось до ваших релігійних переконань і в жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі. Однак наголошуємо: нічого духовного немає у прагненні вбивати і нищити. Спинити навалу агресора на Україну неможливо, не спинивши московську церкву в Україні.

Закликаємо відкинути непорозуміння та сумніви, вийти з лав УПЦ МП, приєднатися до Православної церкви України і спільно шукати мирні шляхи до такого рішення, яке б раз і назавжди, закрило дорогу російській церкві в Україну, а вірянам нашої країни дало змогу збудувати справжню Соборну незалежну українську церкву», - йдеться в тексті звернення. 

Нагадаємо, що депутати Луцькради також звернулись до президента та ВР з вимогою вжити заходів для заборони діяльності упц мп на території України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *