Луцькрада вимагає заборонити упц мп в Україні

image
Оля Коновалова / 26.04.2023 / 0 Коментарів

Депутати Луцької міської ради звернулись до президента та Верховної ради з вимогою терміново вжити заходів для заборони діяльності упц мп на території України. 

Зокрема, визнати законопроєкти «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8221) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності релігійних організацій» (реєстраційний № 8371) невідкладними – для їхнього позачергового розгляду Верховною Радою України та у найкоротші терміни прийняти відповідні зміни до законодавства України та заборонити діяльність упц мп в Україні. Таке рішення сьогодні, 26 квітня, прийняли депутати Луцькради.

Одним із пунктів цього документу передбачено зобов’язати департамент містобудування Луцькради провести інвентаризацію ділянок, які перебувають у користуванні громад упц мп.

Окремим проєктом рішення Андрій Лучик запропонував звернутись до священнослужителів та вірян упц мп зі закликом виходити з лав цієї структури. Обранці громади підтримали і це питання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *