Луцькі плавці стали призерами чемпіонату у Литві. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцькі плавці стали призерами чемпіонату у Литві. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 25.12.2022 / 0 Коментарів

Волиняни у складі національної збірної із плавання повернулися з міжнародних змагань, що відбувалися у Литві всередині грудня.

Про це Суспільному розповів тренер Володимир Самчук.

Серед переможців — представники Луцької дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву – Максим Ткачук та Іван Гарбарчук.

Іван Гарбарчук здобув дві медалі на дистанції 50 метрів батерфляєм — "срібло", на дистанції 50 метрів вільним стилем – "бронзу", а на дистанції 100 метрів вільним стилем не здобув жодної медалі, проте встановив новий юнацький рекорд України.

Спортсмен каже: перед змаганнями мав підвищену температуру, тож довелось виступати не в найкращій фізичній формі.

Як розповів тренер Володимир Самчук, у чемпіонаті із плавання взяли участь представники зі Швейцарії, Естонії, Литви, Латвії та Британії. Українську команду плавців представили 24 спортсмени та п'ять тренерів.

"У нас виїхали спортсмени дорослі та у вікових категоріях. Кожен виступ спортсменів збірної України має високо оцінюватися не з точки зору результату, а з точки зору тих умов, в яких готуємось", – каже Володимир Самчук.

Ще одним учасником чемпіонату від Волині став плавець Микита Кудінов. У вересні через повномасштабну війну він переїхав до Луцька із Харкова, де представляв місцеву школу плавання. Спортсмен говорить, що суперництво було непростим, оскільки у змаганнях паралельно брали участь і молоді, і досвідчені плавці.

Нині волинські плавці продовжують тренування.

Нагадаємо, плавець із Луцька Іван Гарбарчук встановив новий юнацький рекорд.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *