Луцькрада поспіхом внесла на сесію питання по будинку Прайзлерів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцькрада поспіхом внесла на сесію питання по будинку Прайзлерів
image
Наш Інсайдер / 22.02.2023 / 0 Коментарів

Секретаріат Луцької міської ради в терміновому порядку виніс на розгляд сесії питання державно-приватного партнерства на розгляд сесії, яка відбудеться сьогодні, 22 лютого.

Це фактично анулює усі намагання провести громадські слухання та залучити громаду до впливу на рішення, - переконані активісти ГО "Семиярусна гора" про що написали на своїй сторінці у фейсбук.

"За цією схемою Гостинний двір Прайзлерів ВЖЕ ЗАВТРА (22 лютого, - ред.) можуть передати таємному інвестору в річну оренду за 1 грн. Так міська рада повністю ігнорує волю громади провести громадські слухання. Адже після того, як 27 січня слухання перервалися через тривогу, чиновники ЛМР свідомо відтягують їхнє продовження.

Подібні дії ми розцінюємо як зневагу до міської громади, яка підкреслила своє зацікавлення у питанні функції Гостинного двору Прайзлерів. Про це свідчать неодноразові збори підписів, суспільний резонанс та участь багатьох лучан у громадських слуханнях. Так Луцька міська рада зневажає механізми місцевої демократії, адже раптово, без проведення громадських обговорень вдається до свавільного вирішення долі історичної спадщини в Старому місті.

Цей підхід показує, що міська адміністрація не здатна легітимізувати свої дії в публічному просторі через прозорі процедури і просто вирішила проігнорувати позицію громади. У здоровому суспільстві такі дії розцінюються як недемократичні, непрозорі та корупційні. Тому наша команда не збирається здаватися, адже ми все ще переконані в незаконності таких рішень. І в разі, якщо міська рада затвердить пропозиції про державно-приватне партнерство, ми подамо позов у Національне антикорупційне бюро задля розслідування цієї ситуації", - йдеться в заяві активістів.

Згодом інформація про це з'явилась у місцевому телеграм-каналі. В одному з дописів, зокрема, йдеться, що питання Будинку Прайзлерів вирішують "під покровом ночі".

"Проект рішення вивісили менше як за добу до сесії. Мало того,  ще й добавили два супутніх проекти рішення, які стосуються землі під тим двором та будівлями.
Зрозуміло, що поспішали недарма, бо такий привабливий об'єкт підготували для Ігора Палиці. Без аукціону, без конкурсу, без викупу чи оренди... Партнерство!!! Партнерство на мільйони?
Хто не розуміє, то пояснюємо: будівля в сотні квадратних метрів та дворик в історичній частині міста перейдуть в приватне користування на десятки років "на халяву"

Явно корупційний проект, але так тихо "йде", так системно його не помічають журналісти й громадські діячі, що починаєш вірити: "всі куплені — все продається", - йдеться в дописі.

Нагадаємо, що наприкінці січня у Луцьку стартували громадські слухання щодо гостинного двору маєтку Прайзлерів. Щоправда, серед людей, які прийшли вирішувати долю комплексу будівель у старому місті чимало працівників бюджетних організацій. Зокрема, освітяни, спортсмени та працівники різних підрозділів міської ради.

Раніше, влітку 2022 року громадська організація "Семиярусна гора" облаштувала в дворі маєтку громадський простір та навіть проводила різноманітні заходи. Спілка намагається ініціювати реставрацію комплексу шляхом відкритого конкурсу для архітекторів. Натомість Луцька міська рада пропонує, аби реставрацію зробив таємний інвестор.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *