Лукашенко хоче повернути Україну до «лона слов'янських народів»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лукашенко хоче повернути Україну до «лона слов'янських народів»
image
Яна Горчинська / 28.01.2022 / 0 Коментарів

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко після оголошення послання до білоруського народу та Національних зборів, відповідаючи на запитання із зали, суперечливо заявив, що у випадку можливої ​​війни з Україною білоруська армія на території України не воюватиме. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на трансляцію БелТА в Ютубі.

"Я не пошлю на чужу територію (військових – ред.), воювати ми не будемо", – сказав Лукашенко, відповідаючи на запитання щодо можливості задіяння білоруських військових у війні в Україні.

Щоправда, у фразі перед цим він згадав про можливість війни на чужій території. "У нас армія створена для того, щоб на нашій території захищати себе. Прийдуть убивати – отримають на всю котушку і на нашій, і на чужій території. Ми ніколи не будемо джерелом війни", – сказав Лукашенко.

До того, в самому зверненні до народу та парламенту Білорусі Лукашенко пообіцяв надати військову підтримку Росії, якщо її територія зазнає агресії.

Лукашенко також стверджує, що для Заходу важливо "втопити в крові російсько-українське братерство, наше слов'янське братерство".

"Але ми – рідні слов'янські народи, вихідці з єдиної купелі хрещення. Наше коріння – з глибини віків. І це треба зберегти, будь-якою ціною. Адже братерство набагато вище, ніж надумані образи та містечкові політичні амбіції. Наші нерозривні зв'язки – основа спільної безпеки та виживання", – заявив Лукашенко. Він стверджує: "Ми повернемо нашу Україну до лона нашого слов'янства. Ми це обов'язково зробимо".

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *