Лукашенко на роздоріжжі. «Збори резервістів» і вигода кремля

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лукашенко на роздоріжжі. «Збори резервістів» і вигода кремля
image
Назар Тарадюк / 03.04.2024 / 0 Коментарів

З початку березня 2024 року військово-політичне керівництво білорусі оголосило про призов резервістів для проходження військових зборів.

Так можна було спостерігати, як особовий склад 19 і 11 окремих механізованих бригад, 38 окремої десантно-штурмової бригади і 120 зенітно-ракетної бригади збройних сил білорусі розпочав перехід до штату воєнного часу. І це далеко не весь список підрозділів, де розпочався такий процес - ці бригади найпомітніші і завдяки уважним білорусам ми можемо констатувати цей факт.

З іншого боку, нікуди не поділися і так звані інструктори російської ПВК "Вагнер", яку в Європі оголосили терористичною. Вони так само продовжують навчати особовий склад спеціальних підрозділів МВС білорусі, з мовчазної незгоди білорусів, але користуючись підтримкою одіозного керівника лукашенківського В.В. Карпенкова. Цікавим залишається той факт, що, починаючи з минулого тижня, помітили залучення представників ПВК "Вагнер" до навчального процесу з новоспеченими армійськими кадрами, яких призвали із запасу.

кремль все глибше і глибше занурює "стабільну" білорусь у вир війни. Виходячи з цього виникає питання, а чи вигідно це простим білорусам?

Ось така колгоспна риторика картопляного диктатора, водночас фактичне збільшення чисельності збройних сил і знову-таки провокації на кордоні з НАТО?

Відповідь стає очевидною - конфлікт білорусь - НАТО - явно вигідний путіну, як ще один центр нестабільності в Європі. Як один із можливих сценаріїв, на який розраховує москва, так це відволікання загальної уваги від війни в Україні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *