Луцьк знову шукає хто за 57 млн встановить нову систему оповіщення

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцьк знову шукає хто за 57 млн встановить нову систему оповіщення
image
Еля Коротинська / 17.07.2024 / 0 Коментарів

Виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив тендер по закупівлі робіт, на що з бюджету виділять перші 14 000 000 грн. Загалом проект будівництва місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення обійдеться міському бюджету у понад 57 млн грн.

Про це стало відомо з оголошення про проведення процедури закупівлі, розміщеного на майданчику ProZorro.

Отож, Виконавчий комітет оголосив про проведення відкритих торгів з особливостями на роботи з «Будівництва місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади». Однак до кінця поточного року, як розповідали у міській раді, вочевидь, встановити нову систему оповіщення не встигнуть. У новому договорі термін виконання робіт встановлено новий - до 15 грудня 2025 року.

В обласному центрі про повітряну тривогу зараз сповіщають 12 електросирен старого зразку і лише 6 сучасних.

Так, планується встановити ще 34 електронні сирени з щілинними гучномовцями на об’єктах оповіщення, що розташовані в населених пунктах на території Луцької міської територіальної громади та 37 проблискових маячків жовтого кольору. Також буде втановлено нову панель керування, диспетчерське програмне забезпечення, електронну система, радіостанції і ретранслятор.

На проектну документацію по будівництву вже надано позитивний експертний звіт, в якому прогнозован витрати становлять більше 57,7 млн грн.

Варто зауважити, що закупівлю цих робіт виконком проводить не вперше. 27 червня 2024 року знову не відбувся тендер на впровадження систем оповіщення (МАСЦО) для Луцької міської територіальної громади.

Як писало видання «Антикор», з одного боку – виглядає корупційно сума цієї «закупівлі» у 14 млн грн, рекордна для подібних громад та завищена у порівнянні з ними у 3-4 рази.

А з іншого – «не задався» весь цикл тендерів на проєктування та будівництво такої, без сумніву, важливої під час війни системи безпеки для Луцької МТГ, кожен з яких відкривається та скасовується або завершується за дуже дивних обставин:

05 жовтня 2023 року – відміна закупівлі через «відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг»;
15 грудня 2023 року – заявку єдиного учасника торгів «відхилено через відсутність підтвердження досвіду та наявності кваліфікованого персоналу»;
22 грудня 2023 року – закупівля послуги «Розробка проєктно-кошторисної документації об’єкту «Нове будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади» нарешті відбулася, але за ціною 1,2 млн грн, що в рази перевищує аналогічні послуги для інших громад.

Дивним чином, в кожному з цих випадків задіяні пропозиції ТОВ «Укрзалізничавтоматика», що вже кілька років наполегливо намагається впровадити чи не в кожній громаді України за завищеними цінами обладнання польського виробника Digitex, за яким стоять бізнес-інтереси групи колишніх «регіоналів» на чолі з одіозним народним депутатом Сергієм Шаховим та його оточенням.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *