Чи займеться мерія Луцька самооцінкою власних корупційних ризиків

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чи займеться мерія Луцька самооцінкою власних корупційних ризиків
image
Еля Коротинська / 28.08.2023 / 0 Коментарів

Луцька влада планує провести оцінювання корупційних ризиків у діяльності міської ради. Відповідний проект рішення підготували на чергову сесію Луцької міської ради, яка запланована на 30 серпня 2023 року.

Як ідеться у документі, посилаючись на низку законів і наказів про запобігання корупційних ризиків «з метою розроблення та впровадження інструментів доброчесності у діяльності Луцької міської ради, а також враховуючи лист Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 26.07.2023 № 6699/27/14-23 щодо участі Луцької міської ради у пілотному проекті з оцінки стану антикорупційної системи», міська рада вирішила:

Розпочати проведення оцінювання корупційних ризиків у діяльності Луцької міської ради у форматі… самооцінювання. Тобто чиновники самостійно оцінюватимуть корупційні ризики у своїй діяльності.

До 25.09.2023 керівники виконавчих органів міської ради мають подати міському голові кандидатури для включення до складу робочої групи з оцінювання корупційних ризиків.

Після того, як робоча група проведе оцінювання корупційних ризиків у діяльності Луцької міської ради, за його результатами підготують і затвердять Антикорупційну програму, - вказано в документі.

Долю цього проекту рішення можуть ухвалити вже на найближчій сесії міськради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *