«Луцькспецкомунтранс» оштрафували через тендер: хто і чому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Луцькспецкомунтранс» оштрафували через тендер: хто і чому
image
Наш Інсайдер / 27.01.2024 / 0 Коментарів

За результатами моніторингу прямого договору, який здійснило КП «Луцькспецкомунтранс», Південний офіс Держаудитслужби склав протокол, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів. Причина – замовник не відповів на вимоги Держаудитслужби і не надав пояснення порушенням.

Нагадаємо, КП «Луцькспецкомунтранс» закупило техніку за прямим договором, позаяк через відсутність учасників тендер не відбувся. Така процедура можлива, але за умови дотримання усіх характеристик та умов, вказаних при оголошенні тендеру. Порушення законодавства полягає у тому, що документація не відповідала вимогам, прописаним у тендері, - повідомили у пресслужбі Волинської ОВА.

Окрім цього, у межах діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» відстежують також і неоголошені тендери. До уваги беруться резонансні публікації у ЗМІ.

Для прикладу, через медіа стало відомо, що мерія Володимира затвердила проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію Площі Героїв. Нині тендер ще неоголошений, це лише наміри на подальшу реконструкцію. Відповідно наразі порушень ще немає. Тим не менш, вирішили запросити керівництво Володимирської громади на засідання робочої групи, аби почути їх позицію.

Окрім того, обговорять здійснені закупівлі упродовж минулого року та плани на 2024 рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *