Лист із реформами від Білого дому: що має зробити Україна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лист із реформами від Білого дому: що має зробити Україна
image
Назар Тарадюк / 26.09.2023 / 0 Коментарів

Лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги, заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів.

Про це пише "Українська правда".

Зазначають, що цей лист також відправили прем’єр-міністру України Денису Шмигалю та на адресу Офісу президента України. В документі прописані зміни по пріоритетності їх впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Зокрема вони стосуються функціонування Наглядових рад Державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади. Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України і усіх силових відомств.

Наводимо повний переклад листа:

Зазначимо, що лист є попереднім робочим проєктом і підлягає розгляду. 

Нагадаємо, в січні 2023 року розпочала роботу Міжвідомча донорська координаційна платформа для підтримки процесу відновлення, відновлення та реконструкції України у рамках так званого "фінансового Рамштайну". Перше засідання Координаційної платформи донорів провели в режимі відеоконференції. На ньому були присутні високопосадовці з України, ЄС, країн G7, а також фінансових установ, таких як ЄІБ, ЄБРР, МВФ та Світовий банк.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *