Люди з вадами зору зможуть відвідувати експозиції у краєзнавчому музеї

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Люди з вадами зору зможуть відвідувати експозиції у краєзнавчому музеї
image
Оля Коновалова / 24.03.2021 / 0 Коментарів

Люди з вадами зору зможуть відвідувати виставки у Волинському краєзнавчому музеї і навіть ознайомитись з моделями експонатів тактильно.

Днями голова Волинської обласної ради Григорій Недопад підписав міжнародний грантовий договір, який забезпечить отримання 54,4 тисячі євро безповоротної фінансової допомоги для Волині на реалізацію проєкту «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу». Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначила у коментарі Insider media директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, проєкт будуть реалізовувати спільно з Регіональним музеєм в місті Сталеві води (Прикарпатське воєводство, Польща).

Зокрема, Волинський краєзнавчий музей облаштують для людей з вадами зору.

«Головним заходом проєкту з українського боку буде виставка порцеляни. Для людей з вадами зору ми спеціально створимо моделі, до яких можна буде торкатися, оскільки самі експонати не можна брати в руки. Ми створимо окремий роздатковий матеріал, щоб люди могли отримати додаткову інформацію про виставку. Окрім того, при вході в музей буде встановлений маячок, який буде сигналізувати людям з вадами зору, які проходитимуть повз будівлю, що у нас є адаптовані експозиції», - зазначила керівниця музею.

В межах цього проєкту передбачені спільні поїздки поляків та українців для обміну досвідом, що допоможе підвищити кваліфікацію у роботі з особливими категоріями відвідувачів.

За кошти Європейського союзу також відремонтують виставкову залу музею та придбають спеціалізоване обладнання для демонстрації експонатів.

Практичне здійснення заходів розпочнеться орієнтовно у травні-червні після завершення усіх передбачених програмою формальностей та отримання першого траншу гранту ЄС.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *