Майстриня з Миколаєва подарувала музею на Волині свої вироби, врятовані з-під обстрілів. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Майстриня з Миколаєва подарувала музею на Волині свої вироби, врятовані з-під обстрілів. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 09.12.2022 / 0 Коментарів

Мисткиня з Миколаєва Інна Черкесова подарувала 39 виробів Волинському краєзнавчому музею. До Луцька перевезла їх ще влітку, щоб врятувати від обстрілів.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Подаровані твори – гобелени, ляльки-мотанки та графіку – Інна Черкесова презентувала на виставці у краєзнавчому музеї. З її слів, на гобеленах зображена історія Півдня України та Північного Причорномор’я.

«Вода, і з неї вужики з золотими щічками поступово через хвилі переходять на землю, на твердь. Починається життя рослинного царства, котре переходять у життєдайну лозу виноградну, і рослини утворюють жіночий торс берегині», – говорить Інна Черкесова.

Як розповіла мисткиня, гобелен «Буг – Берегиня України» виконаний на бавовні вовняними нитками в кольорах весняного південного степу.

Нині Інна Черкесова живе та працює в Луцьку, а також навчає студентів.

На виставці представлені також студентські роботи, одна з яких належить Дарині Гладич.

«Це аплікація з фетру, виконана у поєднанні двох технік: сучасна техніка і трішки давнини. Рами виконані в техніці змотування канатів, ніби натяк на давнину», – каже Дарина Гладич.

Студентка Тетяна Кузнецова створила авторські каліграми із зображенням берегині роду. Інші малюнки складаються з монограм: перших літер імені та прізвища студентів. Для цієї роботи вигадували шрифт.

Інна Черкесова зауважила, що виставка присвячена художниці Любові Панченко, яка загинула у своєму домі в Бучі під час повномасштабної війни. Триватиме експозиція впродовж трьох місяців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *