Майже 600 тис доларів готівкою: що вилучило СБУ під час обшуків

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Майже 600 тис доларів готівкою: що вилучило СБУ під час обшуків
image
Назар Тарадюк / 10.02.2023 / 0 Коментарів

Співробітники СБУ і ДБР провели серію обшуків у рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України».

Про це інформує пресслужба СБУ.

Слідчі дії відбувалися за місцями фактичного проживання фігурантів та в офісних приміщеннях відповідних компаній, кінцевими бенефіціарами яких є російський олігарх та народний депутат України VIII скликання.

За результатами обшуків виявили та вилучили:

▪️ чорнові записи та документацію, які підтверджують незаконні операції підконтрольних їм комерційних структур;

▪️ засоби зв’язку та комп’ютерну техніку;

▪️ близько 300 тис. доларів США, 250 тис. євро та 1,5 млн грн готівкою.

Як свідчать матеріали розслідування, внаслідок протиправної діяльності посадових осіб ПрАТ «НАК «Надра України» та низки комерційних структур Україна втратила право на Сахалінське нафто-газове родовище у Харківській області.

І це при тому, що з державного бюджету на розробку цього родовища витратили понад 1 млрд грн. За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

Наразі у рамках кримінального провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) тривають комплексні слідчо-оперативні заходи для встановлення усіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Заходи з викриття зловмисників проводять співробітники СБУ та ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *