Майже сотню дітей евакуювали з волинських інтернатів через війну

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Майже сотню дітей евакуювали з волинських інтернатів через війну
image
Оля Коновалова / 19.06.2022 / 0 Коментарів

Через кілька днів з початку повномасштабного вторгнення російських військ з Волині довелось евакуювати 93 вихованців шести закладів. Зокрема, до Польщі та Чехії.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі повідомила начальниця служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації Алла Онищук.

«Усього діти були евакуйовані з 6 закладів: обласного будинку дитини, Затурцівської школи-інтернату, Головненської школи-інтернату, притулку для дітей – центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Ківерцівського відокремленого дошкільного відділення «Сонечко» і Крупівського НРЦ. Всього евакуйовано 93 дитини. Зараз ці діти перебувають у Польщі та Чехії у чотирьох різних містах», – розповіла Алла Онищук.

За її словами, вона на власні очі бачила заклади, у яких нині перебувають діти.

«Хочу виловити вдячність нашим західним колегам і партнерам, тому що дітям створені надзвичайно комфортні умови, а також можливість активно і змістовно проводити дозвілля. До них постійно навідуються волонтери. Керівник одного із польських фондів навіть організував дітям із Затурцівської школи інтернату можливість побувати в Діснейленді. Діти відвідують місцеві зоопарки, атракціони», – запевнила посадовиця.

Все ж, каже діти чекають можливості повернення додому.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *