Мати має проблеми із слухом: за ухилення судили волинянина

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Мати має проблеми із слухом: за ухилення судили волинянина
image
Назар Тарадюк / 06.05.2024 / 0 Коментарів

У Ратному судили уродженця села Височне за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це відомо з вироку районного суду.

Обвинувачений, перебуваючи з 30 березня 2007 року на обліку, як військовозобов`язаний, за результатами медичного огляду визнаний 9 жовтня 2023 року Ратнівською територіальною позаштатною військово-лікарською комісією придатним до військової служби без обмежень.

10 жовтня 2023 року о 18:10 відмовився отримувати повістку та з`явитися 16 жовтня 2023 року о 18 год 00 хв у ТЦК та СП  для подальшого відправлення до військової частини для проходження військової служби під час мобілізації на особливий період.

Обвинувачений свою вину визнав. Причину неявки пояснив необхідністю догляду за матір`ю особою з інвалідністю ІІІ групи, яка має проблеми із слухом, не може фізично працювати. Зазначив, що проживають із матір`ю лише вдвох на хуторі, найближчі сусіди - приблизно за кілометр від їхнього будинку. Указав, що підстав для відстрочки від призову не має. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

"Незважаючи на наявність указаних вище позитивних характеризуючих даних, суд бере до уваги обставини, за яких обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, - під час повномасштабної збройної агресією рф, у зв`язку з чим особливо актуальним є конституційний обов`язок кожного громадянина захищати Батьківщину. В умовах запровадженого на всій території України воєнного стану та оголошення загальної мобілізації указане обвинуваченим злочинне діяння становить значну суспільну небезпечність, адже створює в очах громадян та суспільства негативне враження безкарності. За таких обставин суд дійшов висновку про досягнення мети покарання за умови призначення покарання, яке слід відбувати реально", - йдеться у вироку.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді обмеження волі на 1 рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *