Мер міста Ірпінь подякував Волині за допомогу

image
Наш Інсайдер / 11.07.2023 / 0 Коментарів

Луцьк відвідав мер міста Ірпінь Олександр Маркушин. Очільник Ірпінської громади особисто завітав на Волинь, аби висловити вдячність за допомогу, яку Волинська область надавала Київщині та місту Ірпінь зокрема.

Заступники голови облдержадміністрації Сергій Мовенко та Юрій Гупало обговорили із Олександром Маркушиним питання співпраці та гуманітарної допомоги. Також Ірпінський міський голова презентував на згадку візитні книги свого міста – «Ірпінь – мій дім» та «Битва за Ірпінь», - повідомили у пресслужбі ОВА.

До слова, книги насправді є дуже знаковими і вже відомі за межами України. Зокрема, дитячу збірку «Ірпінь – мій дім», у якій авторами кожного із текстів є діти Ірпеня, які проживали і живуть у місті, що пережило російську окупацію. Ідея цієї книги, як розповів Олександр Маркушин, виникла після проведення конкурсу дитячих малюнків. Ті ілюстрації також увійшли до збірки віршів, що розповідають про початок війни та події, які відбулись в Ірпені – словами дітей.

«Битва за Ірпінь» Петра Щербини є першим зібранням оповідей безпосередніх учасників оборони міста-Героя Ірпеня: цивільних людей, які взяли зброю і сформували територіальну оборону міста; ветеранів АТО, яким вдруге довелося стати до захисту України; лікарів, волонтерів та чиновників, які не покинули рідне місто.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *