Мерія Луцька витратить 3 млн грн на капітальний ремонт двору

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Мерія Луцька витратить 3 млн грн на капітальний ремонт двору
image
Еля Коротинська / 18.01.2024 / 0 Коментарів

Луцька влада з початку року знову взялась за капітальні ремонти дворів і вулиць. Зокрема, Департамент ЖКГ провів відкриті торги з особливостями на закупівлю робі «Капітальний ремонт прибудинкової території на проспекті Відродження, 47 в місті Луцьку». Про це стало відомо з оголошення на майданчику публічних закупівель ProZorro.

На капітальний ремонт двору з місцевого бюджету готові були витратити 3 427 000 грн. На торги подалось 3 фірми:

Найбільш вигідну пропозицію подало ТОВ «РБП Транс-Мост», яке запропонувало виконати капітальний ремонт двору на пр.Відродження, 47 за 2 968 592 грн. Тож очікується підписання договору з переможцем торгів.

ТОВ «РБП Транс-Мост» зареєстроване 2007 року у селі Ратнів. Підприємство спеціалізується на ремонті та будівництві мостів і основні підряди виграє саме на роботу з мостами. Засновником і керівником фірми є Володимир Рицай. Статутний капітал товариства становить 962 000 грн.

Нагадаємо, що після хвилі протестів громадськості з приводу витрат коштів на капітальні ремонти доріг/дворів/вулиць, а не на допомогу ЗСУ – Ігор Поліщук 26 жовтня 2023 року підписав розпорядження про обмеження здійснення непершочергових видатків з бюджету в умовах воєнного стану.

Це мало б забезпечити раціональне використання бюджету та зекономити кошти на підтримку армії. Пріоритетними напрямами витрат визначили:

  • Підтримку ЗСУ, нацбезпеку та оборону, тероборону, здійснення заходів правового режиму воєнного стану;
  • Ліквідацію наслідків збройної агресії, проведення відновлювальних робіт на об’єктах інфраструктури громади;
  • Створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • Об’єкти критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону, підготовку об’єктів укриття;
  • Оплату праці працівників бюджетних установ, здійснення розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги, а також на витрати, пов’язані із забезпеченням функціонування бюджетних установ і закладів;
  • Заклади охорони здоров’я, які надають медичні послуги особам, в тому числі військовослужбовцям та постраждалим внаслідок збройної агресії;
  • Забезпечення соціальними послугами мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб;
  • Співфінансування з бюджету громади на реалізацію проєктів міжнародної технічної допомоги, залучених кредитних та грантових коштів;
  • Інші видатки для забезпечення життєдіяльності громади.

За дотриманням вказаних вимог міський голова встановив персональну відповідальність головних розпорядників бюджетних коштів. Слідкуватиме за виконанням розпорядження Ігор Поліщук особисто.

Та не встиг початись новий бюджетний рік, як міська влада оголосила нові тендери на капітальні ремонти дворів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *