Між Києвом та Варшавою планують зробити швидкісне залізничне сполучення

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Між Києвом та Варшавою планують зробити швидкісне залізничне сполучення
image
Оля Коновалова / 19.02.2022 / 0 Коментарів

Україна й Польща планують запуск швидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою.

Про це йшлося під час робочого візиту Міністра інфраструктури Олександра Кубракова, заступника Міністра Мустафи Найєма та керівника Укрзалізниці Олександра Камишіна в Республіку Польща. Повідомляють на сайті Волинської облдержадміністрації.

Будівництво євроколії Київ — Варшава має об’єднати дві європейські столиці швидкісним транспортом. Час у дорозі займатиме до 4 годин. Для порівняння, зараз потягом з Києва до Варшави можна дістатися приблизно за 14 годин.

Окрім цього, сторони обговорили подальші дії в напрямі інтеграції української транспортної мережі в європейську, а саме:

- нові автобани до західного кордону — йдеться про будівництво першої концесійної дороги Краківець-Львів-Броди-Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин, з підвищенням її до І-а категорії;

- реконструкція ділянки Мальховіце-Нижанковичі на українсько-польському кордоні (лінія 102) — це кроскордонна ділянка не експлуатується з 1995 року. Вона має важливе значення для сполучення двох польських регіонів;

- модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску — проєкт президентської програми «Велике будівництво», який стартує вже у 2022 році, і передбачає оновлення ключових МАПП на кордоні з ЄС. Зокрема, у фокусі — модернізація ключового україно-польського пункту пропуску в Ягодині.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *