Міжнародне загострення: чи є наплив нелегальних мігрантів на волинському кордоні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Міжнародне загострення: чи є наплив нелегальних мігрантів на волинському кордоні
image
Наш Інсайдер / 08.11.2021 / 0 Коментарів

Польські телеканали інформують про загострення ситуації на кордоні з Білоруссю, куди стягнувся великий натовп мігрантів, що масово прибувають до аеропорта Мінська з Афганістану, Сирії, Ірану, ОАЕ та інших країн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на Волині Степан Родич.

«Повідомляється, що в основній масі це молоді та агресивно налаштовані люди, яких до кордону з Польщею супроводжують білоруські прикордонники. Вони ж вказують маршрути кільком групам мігрантів, в складі кожної є особи з супутниковими телефонами. Сьогодні польські силовики в кількості понад 12 тисяч осіб зі складу поліції, армії, територіальної оборони та інших спецслужб запобігли двом спробам мігрантів силового прориву кордону. Деякі з них мають засоби для демонтажа прикордонних загороджувальних систем», - повідомив Степан Родич.

За його словами, Уряд Польщі створив кризовий центр із запобігання прориву кордону. Степан Родич уточнив, що очікується термінове засідання ради національної безпеки і оборони Польщі.

Журналісти «Інсайдер Медіа» звернулись до Державної прикордонної служби України з проханням прокоментувати ситуацію на кордоні між Україною-Булоруссю.

«На даний час напливу мігрантів не спостерігається. Охорону українсько-білоруської ділянки здійснюємо в посиленому режимі. У нас є достатня кількість сил і засобів для надійної охорони державного кордону. Ситуація контрольована. Ніяких нестандартних чи провокативних ситуацій не виникало. На нашій ділянці українсько-білоруського кордону такого напливу мігрантів не спостерігається», - розповіла у коментарі речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *