Молитви ченців за мир та дзвони щонеділі: що проводитимуть у Волинській єпархії для зміцнення духу українців. ФОТО. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Молитви ченців за мир та дзвони щонеділі: що проводитимуть у Волинській єпархії для зміцнення духу українців. ФОТО. ВІДЕО
image
Яна Горчинська / 30.01.2022 / 0 Коментарів

У монастирях Волині щодня будуть молитися за мир в Україні та захист від нашестя інноплемінників.Таке рішення на зборах чернецтва благословив запровадити  митрополит Луцький і Волинський Михаїл,  – ідеться  на сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

Так, щодня ченці звершуватимуть окремі молитви за мир о 12.00, 15.00 та о 21.00. Ці відправи монастирі транслюватимуть на сторінках у фейсбуці. Тож охочі матимуть змогу долучитися до спільної молитви як онлайн, так і в обителях.

У понеділок молитви звершуватимуть у луцькому Свято-Архангельському монастирі;

Відповідно вівторок – у Свято-Покровський монастир у Тростянці;

середа луцький монастир Святителя Василія Великого;

четверПетро-Павліський скит у Липлянах;

п’ятницяСвято-Миколаївський монастир у Жидичині;

субота монастир Успіння Пресвятої Богородиці у Соколі;

неділялуцька Хрестовоздвиженська обитель.

Також  митрополит Луцький і Волинський Михаїл доручив настоятелям храмів організувати десятихвилинне дзвоніння щонеділі о 9.00. За словами владики, це слід робити як заклик до посиленої молитви за Україну, якій загрожує ескалація російської агресії, як вираз прагнення миру, як знак готовності до захисту Батьківщини, а також як підбадьорення до духовної стійкості, долання страху й панічних настроїв, адже з нами Бог.

А вчора, 29 січня, митрополит Луцький і Волинський Михаїл разом із духовенством луцького кафедрального собору Святої Трійці відслужив молитви коли Батьківщина в небезпеці та про визволення від нашестя чужинців.

У цій ситуації, стверджує високопреосвященний, не можна піддаватися паніці й зневірі. Бо паніка і зневіра – це саме те, на що розраховує ворог, щоб ослабити нас. Ми ж знаємо, що наша армія міцна, у нас є підтримка союзників. Але наша найбільша надія – на Господа Бога. 

Недавно журналістам Інсайдер Медіа митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, чому на Волині перші згадки про християнство були зафіксовані ще за кілька років до офіційної дати хрещення Київської Русі, чому Луцьк — це перша євростолиця і чому українським школам не треба рівнятись на європейські.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *