МЗС України відреагувало на зустріч лукашенка та пушиліна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • МЗС України відреагувало на зустріч лукашенка та пушиліна
image
Назар Тарадюк / 23.09.2024 / 0 Коментарів

Міністерство закордонних справ України відреагувало на зустріч самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка з ватажком самопроголошеної "ДНР" денисом пушиліним, яка відбулася 19 вересня.

Ця подія стала черговим проявом відкритої підтримки білоруссю агресивної політики російської федерації та її дій на тимчасово окупованих українських територіях, - інформують у Центрі національного спротиву.

Засудження співпраці з окупованими територіями

У своїй офіційній заяві МЗС України підкреслило, що зустріч між лукашенком і пушиліним є свідченням того, що зовнішньополітична позиція білорусі повністю залежить від кремля: "Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція теперішньої влади білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями Республіки білорусь".

Україна відкидає лицемірну риторику олександра лукашенка щодо «принципів» співпраці з тимчасово окупованими територіями України і вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави.

Заклик до білоруського народу

Водночас МЗС звернулося безпосередньо до народу білорусі, закликаючи його усвідомити руйнівні наслідки дій лукашенка. У відомстві підкреслили, що подібні кроки з боку білоруського політичного керівництва порушують принципи добросусідства та взаємної поваги, на яких будувалися історично тісні відносини між українським та білоруським народами.

Україна закликала білорусів замислитися над тим, як дії лукашенка можуть негативно вплинути на майбутнє обох народів та поставити під загрозу тривалі дружні відносини. Наслідки для українсько-білоруських відносин МЗС України також чітко дало зрозуміти, що недружні дії білоруського керівництва не залишаться без відповіді. Україна готова вжити відповідних заходів у відповідь на співпрацю білорусі з окупаційними структурами та ватажками незаконних утворень, підтримуваних росією. Це може призвести до подальшого погіршення двосторонніх відносин, які вже постраждали через відкриту підтримку Мінськом агресивної політики кремля.

лукашенко виправдовує співпрацю з "ДНР"

Сам олександр лукашенко під час зустрічі з денисом пушиліним заявив, що співпраця з окупованими росією регіонами нібито "не порушує міжнародні норми". Однак така риторика є черговою спробою виправдати дії, які суперечать нормам міжнародного права і підривають принципи суверенітету та територіальної цілісності. Зустріч лукашенка з пушиліним і підтримка росії у війні проти України підтверджують повну політичну залежність білорусі від кремля. Українська влада рішуче засуджує ці дії і закликає білоруський народ не мовчати перед обличчям такого руйнівного політичного курсу, який загрожує стабільності та безпеці в регіоні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *