МЗС України закликало білорусь відвести війська від кордону

  • Головна
  • НОВИНИ
  • МЗС України закликало білорусь відвести війська від кордону
image
Назар Тарадюк / 26.08.2024 / 0 Коментарів

Міністерство закордонних справ України офіційно звернулося до білоруської влади з закликом утриматися від "недружніх дій" та негайно відвести свої війська від українського кордону.

Це звернення стало відповіддю на активізацію військової діяльності білорусі у прикордонних регіонах, - інформують у Центрі національного спротиву.

За даними розвідувальних органів України, збройні сили республіки білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України.

Особливе занепокоєння викликає присутність бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер", які також були помічені у цьому регіоні. білорусь продовжує грати роль союзника росії у війні проти України, демонструючи активну участь у військових маневрах на тлі проблем росії на Курському фронті.

За даними "Білоруського Гаюна", після початку операції на Курщині білорусь перекинула щонайменше тисячу військовослужбовців до Гомельської області, яка межує з Україною. Цей регіон стратегічно важливий для обох сторін, що робить такі переміщення особливо значущими.

Участь білорусі у конфлікті залишається серйозним фактором. Дії Мінська демонструють як тісний союз з москвою, так і страх перед можливими наслідками цієї війни для самої білорусі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *