На Горохівщині відкрили відділення для невиліковно хворих пацієнтів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Горохівщині відкрили відділення для невиліковно хворих пацієнтів
image
Іра Поліщук / 06.01.2023 / 0 Коментарів

Відділення паліативного догляду для допомоги важко і невиліковно хворим пацієнтам відкрили у Горохівському психоневрологічному інтернаті.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад:

"Тут нині перебувають 130 підопічних, серед яких і евакуйовані з інших регіонів. Щонайменше 15 пацієнтів із загальної кількості потребують паліативної допомоги. Раніше таких хворих з інтернату доставляли у найближчу лікарню. Тепер надання медичних послуг стало можливим в самому закладі. Десять додаткових працівників цілодобово чергуватимуть біля пацієнтів.

Облаштовано цілодобовий медичний пост та три палати для пацієнтів. Вони розділені за складністю стану підопічного. Одна з палат для важких хворих, в якій встановлені багатофункціональні ліжка з протипролежневими матрацами, системою кардіомоніторингового спостереження та кисневим концентратором. Для забезпечення діяльності відділення у цьому році виділили 1,4 млн грн.

Зараз перед нами стоїть нове завдання: знайти кошти та облаштувати в цьому закладі ліфт для маломобільних пацієнтів. Докладемо зусиль, аби цей заклад і якість надання послуг у ньому стали прикладом для всіх інтернатів не тільки Волині, але й України.

З нагоди відкриття відділення передав для закладу телевізор.

Благодійний фонд з німецького міста Медебах доправив відділенню функціональні ліжка, приліжкові тумби, генератор, медичну апаратуру та інше. Ремонт у приміщенні проводили за кошти волинських благодійників та місцевих фермерів. Щиро вдячний кожному, хто допоміг реалізувати надважливу ініціативу, яка полегшить життя важко хворих людей".

Нагадаємо, благодійники передали у Берестечко інвалідні візочки та засоби гігієни.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *