На Ковельщині горів монастир упц мп

image
Назар Тарадюк / 17.04.2024 / 0 Коментарів

У селі Вербка Волинської області у двох корпусах монастирського комплексу упц мп на честь Різдва Пресвятої Богородиці сталася пожежа.

Про це інформують в єпархії упц мп.

«14 квітня, в обідню пору, було звершено незаконне проникнення та підпал двох корпусів монастирського комплексу на честь Різдва святого Іоанна Предтечі, що розташований на острові села Вербка, біля Ковеля.

Один з господарчих корпусів вигорів повністю, інший, де були облаштовані домова церква та трапезна, постраждали частково. Підпал було вчинено після закінчення недільної Божественної літургії. На згарищах монастирських корпусів видно побиті зовні вікна.

Намісник обителі архімандрит Варлаам (Бойчук) свідчить, що після богослужіння, як і завжди, сам оглянув усі монастирські приміщення – ніяких джерел вогню у них не було», - інформують у єпархії.

У пресслужбі ДСНС Волині зазначили, що повідомлення про пожежу надійшло о 16:52, ліквідували її о 17:45. На місце події прибули рятувальники 19-ї та 4-ї Державних пожежно-рятувальних частин міста Ковель. По приїзду рятувальники оперативно провели розвідку та за допомогою трьох водяних стволів приборкали займання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *