На побудованому в Україні заводі компанія Baykar випускатиме нові БПЛА

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На побудованому в Україні заводі компанія Baykar випускатиме нові БПЛА
image
Оля Коновалова / 12.08.2022 / 0 Коментарів

Турецька компанія Baykar, яка планує збудувати в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2 хоче створювати тут й інші нові моделі безпілотників — Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma.

Про це розповів гендиректор Baykar Халук Байрактар в інтерв’ю фонду «Повернись живим».

Очільник компанії-виробника «Байрактарів» заявив, що бачить Україну як стратегічного партнера, хоче зробити виробничою базою та має довгострокові плани щодо спільних проєктів.

Так, Baykar розпочала будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де планують виробляти всі системи: не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення тощо.

«У нас було таке бачення. У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту. Незабаром ми також хочемо розпочати реальні інвестиції», — сказав Халук Байрактар.

Він розповів, що у компанії вже є структура та технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України.

«Наше бажання — щоб одного дня на заводі в Україні ми змогли створювати Bayraktar TB2, Bayraktar Akinci, а також новий Bayraktar Kizilelma — безпілотний винищувач», — сказав Халук Байрактар.

Читайте також: Турецька компанія безкоштовно передасть три «байрактари», на які українці збирали гроші

Зазначимо, Bayraktar Kizilelma — це реактивний надзвуковий малопомітний палубний БПЛА з українським двигуном, що розробляється турецькою оборонною компанією Baykar. 

Нагадаємо, виробник «Байрактарів» придбав земельну ділянку для будівництва заводу в Україні. Під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса або ж інші запчастини саме українського виробництва. А в кремлі уже пообіцяли, що завод одразу розбомблять збройні сили рф.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *