На пункті пропуску «Ягодин» нарешті розпочнеться масштабна реконструкція

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На пункті пропуску «Ягодин» нарешті розпочнеться масштабна реконструкція
image
/ 18.05.2021 / 0 Коментарів

Волинській облдержадміністрації вдалось включити 6 пунктів пропуску у план заходів з модернізації прикордонної інфраструктури.

Про це розповів заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа під час регіонального з'їзду Асоціації міст України у селі Радовичі Турійської ТГ.

«Нам вдалось цього року добитися включення в план заходів програми модернізації прикордонної інфраструктури на розширення 6 наших пунктів пропуску. Це 4 білоруських, де критична ситуація з інфраструктурою і 2 польських», - розповів Ігор Чуліпа.

чуліпа

Також він повідомив, що голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко особисто контролюватиме питання розширення пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа нагадав, що питання розширення ПП «Ягодин» Юрій Погуляйко підняв перед Президентом Володимиром Зеленським ще під час його візиту на Волинь. Саме з цього моменту питання зрушилось з місця.

«З польської сторони в Дорогуську поляки розширюють пункт пропуску і роблять вантажний термінал на 40 гектарів. Якщо ми зараз зі своєї сторони аналогічно не зробимо і не побудуємо того третього моста, як поляки, то ми будемо мати «пляшку з вузьким горлечком», яка нічого не дасть. Через Ягодин іде більш як 50% вантажопотоку з Євросоюзу, тому це питання для нас дуже важливе», - зауважив посадовець.

За словами Ігоря Чуліпи вже напрацьовано варіанти розширення пункту пропуску.

«Вже визначені земельні ділянки і по тих, які перебувають у природоохоронному фонді, документи знаходяться у Верховній Раді. Без їхнього рішення нічого не можливо буде зробити», - каже Ігор Чуліпа.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів «Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки», загалом передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску.

Прогнозований обсяг необхідного фінансування на облаштування пріоритетних пунктів пропуску становить 9,8 млрд грн, включно з 4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

На сайті ProZorro 14 травня вже з'явилось оголошення про проведення закупівлі послуг з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття проїжджої частини міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин», у  с.Старовойтове. Вартість – 412 тис. грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *