На ремонт пр.Волі луцька влада хоче витратити ще 60 мільйонів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На ремонт пр.Волі луцька влада хоче витратити ще 60 мільйонів
image
Еля Коротинська / 28.09.2023 / 0 Коментарів

Ремонт проспекту Волі на ділянці від вул.Шопена до Київського майдану здавалося б вже добігає до завершення. Однак, тут ще запланували робіт на цілих 60 мільйонів гривень. Саме на таку суму Департамент ЖКГ Луцької міської ради оголосив новий тендер.

27 вересня на майданчику публічних закупівель ProZorro з’явилось оголошення про проведення «відкритих торгів з особливостями».

Предмет закупівлі – «Капітальний ремонт проспекту Волі від вул. Шопена до Київського майдану в місті Луцьку Волинської області (коригування) (джерело фінансування закупівлі - місцевий бюджет)». На це з бюджету громади готові витратити 60 302 000 грн. Термін виконання робіт – до 15 лютого 2024 року. Наразі розпочався прийом пропозицій, а вже 6 жовтня відбудеться аукціон під час якого і визначать фірму-переможця, яка буде виконувати решту ремонтних робіт.

Серед тендерної документації нам вдалось відшукати і технічну специфікацію з переліком робіт та обладнанням, яке має забезпечити переможець тендеру. Серед них – демонтаж та улаштування бруківки, асфальтобетонного покриття і нанесення розмітки, встановлення лавок і смітників, і понад 20 позицій дорожних знаків у кількості по 100 штук, які мають встановити на відремонтованій вулиці.

Не обійшлось і без нового озеленення. В рамках цієї закупівлі планується на проспекті Волі висадити Іргу канадську, Сливу розчепірену, Міскантуси, Спіреї, Ленісетуми, Дейції, Барбариси, Гортензії та інші багаторічники.

Варто нагадати, що станом на кінець червня Луцька влада вже витратила на капітальний ремонт, а по факту – реконструкцію проспекту Волі майже 165 млн грн.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Вартість ремонту пр. Волі у Луцьку сягає 165 млн грн

Попри те, що у документації до попередніх закупівель послуг з ремонту пр.Волі є такі ж самі переліки робіт і вже закладались кошти на благоустрій і озеленення – луцька влада знову готується витрати 60 мільйонів на дофінансування цього проекту.

Під оголошенням про проведення закупівлі, яку тільки вчора оголосили, вже з’явилось звернення до Держаудитслужби. Лучанка  Наталія Подосіннікова  поскаржилась до контролюючого органу заявивши, що ця закупівля є недоцільною та некритичною.

«Луцьк - ремонтує дороги - готуються до гідної зустрічі траурних процесій, під час поховань молодих воїнів-волинян?? Завищення ціни. Невідповідність учасника. Розкрадання бюджету Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ. Витрата недоцільна, нелогічна, некритична, нераціональна, неліквідна, та антидержавницька і протиукраїнська. Неприпустимі витрати під час війни», - наголосила жінка

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *