На Рівненщині посадовиця військкомату вимагала $2000 хабаря

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Рівненщині посадовиця військкомату вимагала $2000 хабаря
image
Назар Тарадюк / 03.03.2023 / 0 Коментарів

На Рівненщині головну спеціалістку районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки викрили на вимаганні та отриманні хабаря (ч.3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, за 2000 доларів США винагороди посадовиця зобов’язувалася вирішити питання щодо непризову громадянина на військову службу, - інформує прокуратура області.

Крім цього, обіцяла повернути раніше вилучений військовий квиток та видати документи, які слугуватимуть підставою для виїзду військовозобов’язаного за кордон.

Затримали вказану особу в порядку ст.208 КПК України – під час отримання грошових коштів. На цей час вирішується питання про повідомлення їй про підозру, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Рівненській області  за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України спільно з Рівненським зональним відділом Військової служби правопорядку. 

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  та конфіскацію майна.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *