На росії поліція щодня виписує десятки протоколів за «дискредитацію» армії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На росії поліція щодня виписує десятки протоколів за «дискредитацію» армії
image
Оля Коновалова / 23.07.2022 / 0 Коментарів

З початку повномасштабного вторгнення в Україну на росії склали вже 3303 адміністративні протоколи за «дискредитацію» збройних сил.

«Така кількість справ порушена з моменту запровадження статті 20.3.3 КпАП 4 березня. У середньому поліція складає 35 протоколів про дискредитацію збройних сил рф кожного робочого дня», - йдеться у дописі.

Своєю чергою Телеграм-канал «Омбудсмен полиции 2» стверджує, що майже половину (48,4%) протоколів за цією статтею «завертають у судах». У зв’язку з цим заступник міністра внутрішніх справ рф александр горовой наказав провести додаткові заняття зі співробітниками поліції «з питань виявлення та документування» правопорушень за статтею про «дискредитацію» армії, а також проаналізувати, чому в таких справах припиняють провадження.

Адміністративна стаття про «дискредитацію» армії діє у росії майже від самого початку повномасштабної війни проти України, з 4 березня. Аналогічна стаття з'явилася у російському кримінальному кодексі, вона передбачає до п'яти років позбавлення волі. Окрім того, запроваджено ще одну репресивну статтю — щодо поширення «завідомо неправдивої» інформації про використання збройних сил рф. Максимальне покарання відповідно до неї - 15 років колонії.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *