На стінах – молитви: показали відео з чергової катівні, яку виявли на Харківщині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На стінах – молитви: показали відео з чергової катівні, яку виявли на Харківщині
image
Оля Коновалова / 29.09.2022 / 0 Коментарів

На Харківщині правоохоронці виявили чергову катівню окупантів на території одного з підприємств. Криміналісти, вибухотехніки та слідчі Національної поліції разом із прокурорами проводять слідчі дії у місті Вовчанськ Харківської області. 

Повідомляє поліція.

Встановлено, що на території одного з підприємств росіяни влаштували в’язницю та катівню для місцевих мешканців, які не підтримували окупантів та відмовлялися з ними співпрацювати.

Як розповідають свідки, в одній камері приблизно на 12 квадратних метрів військові рф утримували від 20 до 40 людей. 

Зараз на місці виявлення катівні працюють поліцейські разом із прокуратурою. Основне завдання – вилучення слідової інформації та доказів вчинення злочинів військовими рф. 

У приміщенні виявлено інструменти для катувань, зашморги, хомути тощо. Встановлено, що в цьому місці окупанти нещадно били незаконно ув’язнених, катували електричним струмом, виривали нігті та ламали пальці. На стінах катівні із нелюдськими умовами утримання зафіксовано дати перебування людей. Щобільше – хтось із в’язнів викарбував в одній із камер молитву.

Тож поліцейські працюють  із місцевим населенням, яке перебувало в окупації, та встановлюють потерпілих, яких окупанти незаконно утримували в  приміщенні катівні-в’язниці.  

Відкрито кримінальне провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *