На торгах з ремонту укриття для ліцею на Волині підозрюють змову

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На торгах з ремонту укриття для ліцею на Волині підозрюють змову
image
Назар Тарадюк / 16.09.2024 / 0 Коментарів

У змові на тендері з ремонту укриття для Городищенського ліцею співробітники Антимонопольного комітету підозрюють підприємців з Горохова – батька Євгенія Мужика та його сина Олега.

До цього порушення в закупівлі виявила Держаудитслужба. Про початок справи щодо двох підприємців повідомило Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету, - пише Центр журналістських розслідувань "Сила правди". 

13 березня 2024 року Гуманітарний відділ Городищенської сільської ради оголосив про пошук підрядника для поточного ремонту укриття Городищенського ліцею. На ремонт збиралися витратити майже 463 тисячі гривень.

На тендер подалися чотири учасники: приватні підприємства «Захід-Торг-Буд» та «Роудіз», а також фізособи-підприємці Євгеній Петрович Мужик та Олег Євгенійович Мужик. У обох підприємців були найнижчі пропозиції на торгах – 410 тисяч гривень та 347,6 тисячі гривень відповідно. В результаті тендеру найвигіднішу пропозицію від Олега Мужика відхилили через невідповідність кваліфікаційним критеріям. Натомість замовлення на 410 тисяч гривень отримав Євгеній Мужик, з яким 9 квітня 2024 року уклали договір. 

Тендер майже від самого початку супроводжувався скаргами. 

Так, 29 березня підприємство «Захід-Торг-Буд» подало скаргу про порушення Євгенієм Мужиком вимог щодо підтвердження досвіду робіт. Адже у якості аналогічного договору він надав угоду щодо капітального ремонту приміщення Пенсійного фонду у Горохові. Скаржник зауважив, що закупівля оголошувалася на поточний ремонт, тому наданий підприємцем попередній договір на капітальний ремонт не може вважатися аналогічними. Проте Гуманітарний відділ Городищенської сільради відхилив цю претензію та повідомив, що учасники могли надавати попередні угоди щодо поточного ремонту, капітального ремонту, або ж реконструкції, які передбачали виконання аналогічних видів робіт. 

Пізніше порушення під час закупівлі виявило Управління західного офісу Держаудитслужби у Волинській області. 14 травня 2024-го аудитори опублікували висновок, згідно з яким Гуманітарний відділ мав відхилити пропозицію Євгенія Мужика через невідповідність кваліфікаційним критеріям. Зокрема підприємець не надав документи, які підтверджують право власності на виробниче обладнання, що вимагалося тендером. Зробили висновок і про те, що найдешевшу пропозицію Олега Мужика Гуманітарний відділ відхилив безпідставно, бо не надав йому можливості виправити невідповідності у документах. 

Після висновку аудиторів Гуманітарний відділ Городищенської сільської ради направив Євгенію Мужику лист про розірвання договору. Додаткову угоду про розірвання договору підписали тільки 11 червня за взаємною згодою сторін. Водночас у ній зазначили, що на дату підписання документу підприємець виконав робіт на 399,6 тисячі гривень, які йому встигли заплатити. 

Нині ж справу щодо ймовірної змови на цих торгах відкрили антимонопольники. Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ підозрює змову на торгах між батьком Євгенієм Мужиком та його сином Олегом. 

«Під час попереднього дослідження Західне міжобласне територіальне відділення виявило факти, що можуть свідчити про узгоджену поведінку вказаних учасників. З огляду на це відділення розпочало розгляд відповідної справи», – йдеться у повідомленні територіального відділення АМКУ від 22 серпня 2024 року.

Олег Мужик зареєстрований підприємцем з 2013 року у місті Горохів Луцького району. Його основний вид діяльності – роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах. У 2020 році він був кандидатом в депутати до Горохівської ОТГ від партії «Об’єднання «Самопоміч». 

Дружина Олега Мужика є провідною спеціалісткою сектору аналітики та статистики Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Сім’я з двома дітьми проживає у Горохові в квартирі батька чоловіка – Євгенія Мужика.

70-річний Євгеній Мужик зареєстрований підприємцем з 2001 року у місті Горохів. Його основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Загалом Євгеній Мужик отримав з 2016 року замовлень на 24,1 мільйона гривень, а Олег Мужик з 2018 року – на 4,7 мійльона гривень. 

Під час закупівель у 2018 році Олег та Євгеній Мужики вказували спільний номер телефону. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *