На Волині митник встановив таксу за проїзд через кордон авто з товаром

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині митник встановив таксу за проїзд через кордон авто з товаром
image
Назар Тарадюк / 26.04.2023 / 0 Коментарів

Головному держінспектору одного з відділів митного поста «Устилуг» Волинської митниці повідомили про підозру у вчиненні за попередньою змовою групою осіб вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, митник зі спільником – також працівником Волинської митниці, налагодили схему поборів із громадян за безперешкодне проходження митних формальностей під час ввезення в Україну товарів та пасажирів, - інформують у прокуратурі.

Викрили їх у березні 2023 року. У спільника, затриманого на місці вчинення злочину, вилучили 8000 гривень неправомірної вигоди і ще кошти в сумі 10 500 гривень, 700 доларів США та 100 Євро.

Суд обрав обом фігурантам запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Від посади митників відсторонили.

Викрили незаконну діяльність за оперативного супроводу працівників УСР у Волинській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *