На Волині під час ракетних обстрілів пересадили серце. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині під час ракетних обстрілів пересадили серце. ФОТО
image
Назар Тарадюк / 24.10.2022 / 0 Коментарів

Поки російські окупанти обстрілюють українські міста, ковельські лікарі продовжують рятувати життя. Після довготривалої перерви у Ковельському МТМО успішно проведено трансплантацію серця.

Про це повідомляють у Ковельському МТМО.

Забір серця для пересадки проводився під час повітряної тривоги увечері 21 жовтня. Посмертним донором став 50-річний волинянин, який напередодні потрапив у ДТП. Лікарі констатували смерть мозку пацієнта та повідомили про це родину чоловіка. Аби врятувати життя іншій людині, рідні дали згоду на пересадку серця. 

Операція з трансплантації відбувалася в екстремальних умовах, адже на ранок 22 жовтня, коли розпочалися ракетні удари по місту, весь медичний персонал ще перебував в операційній. Час ішемії донорського серця – 180 хвилин, тож відтермінування операції було неможливим.

«Нове» серце відтепер б’ється у грудях 61-річного чоловіка, якому 5 років тому діагностували ішемічну кардіоміопатію. Два останніх роки він перебував в листі очікування на трансплантацію у Ковельському МТМО.

До лікарні чоловік потрапив напередодні у вкрай важкому стані. Його під'єднали до системи V-A ЕКМО, завдяки якій стан вдалося стабілізувати, одночасно забезпечивши кровообіг та оксигенацію.

Після проведеної трансплантації пацієнт перебуває під наглядом лікарів у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. Він при свідомості, дихає самостійно.

Команда лікарів, які виконали трансплантацію серця: Ph.D. Володимир Танський – кардіохірург, трансплантолог, Дмитро Парахневич – судинний хірург, Тарас Окунь – лікар-хірург кардіохірургічного центру, Сергій Прудкой – лікар-анестезіолог, Олег Кубай - лікар-анестезіолог, Анатолій Бондарчук – лікар-анестезіолог, перфузіолог. 

Нагадаємо, трирічній дівчинці з Волині успішно трансплантували стовбурові клітини кісткового мозку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *