На Волині поширюють фейковий розіграш від «Ощадбанку». ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині поширюють фейковий розіграш від «Ощадбанку». ФОТО
image
Назар Тарадюк / 13.10.2022 / 0 Коментарів

У волинському сегменті Facebook шахраї поширюють повідомлення про те, що «Ощадбанк» начебто вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться постом і обере щасливий номер конверта.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили цю інформацію і з'ясували, що це фейк.

ФЕЙК

Фейкове повідомлення має такий вигляд: «Привіт усім! У зв’язку з цими важкими часами наш банк вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться нашим постом і обере щасливий номер конверта, тому що ви отримаєте готівку від нашого банку відповідно до вибраного номера конверта. (Призові гроші будуть надані негайно, починаючи з сьогоднішнього дня). Переконайтеся, що ваше ім'я значиться в списку одержувачів фінансової допомоги від нашого банку».

СПРОСТУВАННЯ

Фактчекери не знайшли інформації про такий розіграш ні на офіційному сайті «Ощадбанку», ні на його офіційній сторінці у мережі Facebook.

Пояснюємо, чому це фейк.

По-перше, шахрайська сторінка у мережі Fecebook дуже відрізняється від офіційної.

Офіційна сторінка Ощадбанку має 267 тисяч читачів, контактний номер телефону, адресу електронної пошти і посилання на сайт мережі. У шахрайської сторінки 21 читач і 19 вподобайок і жодної інформації. Зазначений лише вид діяльності – нерухомість.

По-друге, на офіційній сторінці мережі немає інформації про подарунки у вигляді готівки всім, «хто поділиться постом і обере щасливим номером конверта».

По-третє, допис із пропозицією шахрайського розіграшу поширюють зі сторінки, яка має лише один допис і має ім’я та прізвище не українського походження. Дивно, чи не так? Розіграш начебто від українського банку поширює іноземець. Це вже викликає підозру.

ВИСНОВОК

Повідомлення про те, що «Ощадбанк» буцімто вирішив подарувати готівку всім, хто поділиться нашим постом і обере щасливий номер конверта – Фейк! Ми застерігаємо не переходити за сумнівними посиланнями та не передавати нікому власні дані, аби не потрапити до рук шахраїв. 

Сторінка мережі, яку вказали фейкороби – несправжня, шахрайська. Обов’язково перевіряйте інформацію про різні розіграші перед тим, як взяти у них участь.

Нагадаємо, щонайменше 17 підприємців з Волині вже отримали мікрогранти від урядової програми «єРобота», яка запрацювала в липні цього року та мала не меті надати українцям можливість отримати гроші на відкриття або розширення власної справи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *