На Волині Рада церков підтримує вакцинацію проти Covid-19

image
Оля Коновалова / 22.10.2021 / 0 Коментарів

В Україні, згідно з дослідженнями, в трійку лідерів за рівнем довіри людей входить церква.

З огляду на те, що попри поширення коронавірусу люди не перестають відвідувати храми і при цьому не завжди дотримуються протиепідемічних заходів, а також зважаючи на те, що представники релігійних общин виступають проти вакцинації на Волині вирішили провести спільну нараду з представниками церков.

Це питання нещодавно підняли на рівні області.

Відтак, 21 жовтня відбулась зустріч голови Луцької райдержадміністрації Володимира Кеца з членами новоутвореної Ради Церков при Луцькій районній державній адміністрації. 

"Наразі загальна вакцинація розглядається як завдання державної ваги та національної безпеки. Населенню доступна достатня кількість якісних та визнаних у світі вакцин, якими вони мають можливість щепитися безкоштовно та у найкоротші терміни. Свого часу я особисто пересвідчився, як важко подолати цю хворобу та, який тривалий час потрібен для реабілітації. Я не хотів би стикнутися з цим знову, тому я та моя родина вакцинувалися", - зазначив Володимир Кец.

"Як капелану медичної служби, мені приходилось стикатись зі смертю від COVID, – зауважив отець Олександр Гамалійчук, представник Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви. – Тому, особисто я - вакцинувався. І у спілкуванні зі своїм оточенням, як прихожанами так і сім'єю, родичами, друзями, активно підтримую вакцинацію".

Члени ради церков поділилися власним досвідом та думками щодо вакцинації. У своїх виступах священослужителі підтримали прагнення голови районної державної адміністрації Володимира Кеца до консолідації зусиль всіх релігійних конфесій у питанні необхідності вакцинації від COVID-19.

"Не проходить ця хвороба мимо кожного, - зазначив Сергій Шевчук, представник Церкви Адвентистів сьомого дня, - Але серед людей, в церкві зокрема проходить багато дискусій, багато думок, тому вакцинація - це непросте питання для кожного".  

 "Релігія закликає захищати здоров'я людини," - підсумував Сервер Зейнідінов, голова релігійної громади мусульман "Рахма", навівши декілька цитат з Корану.

 "Ми за здорове суспільство!" - підтримали представники Української Православної Церкви.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *