На Волині судили шахрая з OLX

image
/ 29.04.2021 / 0 Коментарів

На Волині засудили неповнолітнього студента-медика, який через OLX ошукав 8 людей.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Хлопець створив у власному обліковому записі веб-ресурсі «OLX» фіктивне оголошення про продаж спортивного велосипеда. Охочих придбати виявилось багато. Тим паче, що хлопець активно спілкувався з потенційними покупцями у «Viber» і не просив повної оплати. За символічні 200 грн авансового платежу він обіцяв у той же день відправити покупку через «Нову пошту».

Довірливих покупців виявилось аж 8 осіб. Майже всі – мешканці східних та півднних областей.

Що цікаво, окрім першого платежу, наступного дня хлопець знаходив якісь «відмазки» і просив докинути ще невелику суму. І покупці скидали йому на картку гроші в очікуванні отримати довгоочікуваний велосипед. Хто скільки: 200, 150, 189, 400 грн.

Зрозумівши, що схема працює і йому вдалось легко ошукати людей – він розмістив ще кілька аналогічних оголошень про продаж скутера «Honda DIO» та мобільного телефону марки «Xiaomi Redmi Note 7». Загалом, йому вдалось видурити майже 4000 грн.

Зрештою, хлопця викрили і він опинився на лаві підсудних за шахрайство. Суд спочатку призначив йому покарання - півтора роки позбавлення волі, однак пошкодував неповнолітнього хлопця і дав йому рік іспитового терміну.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *