На Волині відкриють координаційний центр обмудсмена

image
Віктор Гордійчук / 14.12.2022 / 0 Коментарів

В Офісі Омбудсмена України відбулася зустріч представників влади з родинами волинських військовослужбовців.

Про це у фейсбуці повідомляє омбудсмен Дмитро Лубінець.

Він повідомив присутнім про те, що Україні вдається повертати з полону наших громадян навіть у той час, коли воєнні дії ще тривають. Хоча, відповідно до Женевських конвенцій, репатріація може здійснюватися опісля закінчення бойових дій. Також спростував інформацію щодо існування списків черги на повернення наших людей.

«Їх не існує. Повернення українців відбуваються відповідно до черговості, яка передбачена Женевськими конвенціями», - стверджує Лубінець.

Він додав, що обміни "всіх на всіх" нині не цікавлять російську сторону. Однак українська сторона продовжуватиме працювати у цьому напрямку задля повернення наших громадян.

Дмитро Лубінець також озвучив людям, що плануємо на Волині відкрити Координаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, який би зміг оперативніше працювати в регіоні у сфері надання допомогти з пошуку зниклих або депортованих осіб.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ України отримало понад 20 тис. неофіційних звернень через Telegram-боти та близько 12 тис. дзвінків на гарячу лінію від росіян, які розшукують в Україні своїх рідних.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *